Doorgaan naar hoofdcontent

Fondue Savoyarde

Gisteren van een kaasfondue zitten snoepen.
In alle eenvoud, zoals het hoort; knoflookcrôutons er bij en dippen maar.

Er gaat eigenlijk in alle gevallen niets boven zelfbereide etenswaar. Dat biedt ruimte aan eigen inbreng en portionering. Maar wat er nu op tafel stond was gewoon rechtstreeks uit de supermarkt afkomstig. En het was goed. Zeer goed.
Een aanrader voor als u er aan toe bent.

Wat smaak en consistentie aangaan, torent het hoog uit boven haar concurrentie.
Gebruiksgemak is daarnaast ook van belang. De koude massa laat zich eenvoudig in de pan werken door de verpakking even onder heet water te houden.
Vijf minuten in de pan en er kan gegeten worden. Beslist eens doen. Voedzaam en erg lekker.

De makers, Richesmonts CF&R,  brengen het product op de markt onder de naam: Fondue recette Savoyarde, aux trois fromages.  Emmental, Tomme de Bresse en Comté werden er in verwerkt. Toevoegingen zijn er slechts met mate: witte wijn, Kirsch, knoflook, boter en zout. Maïszetmeel zorgt voor de binding.
Een opmerking tot slot: de portie van 600 gram zou voldoende moeten zijn voor 3 à 4 personen. Wij zullen wel bovengemiddelde eters zijn; het was net voldoende voor zijn tweeën.

Reacties

  1. Tja dit probleem kennen wij hier ook. Als hoofdmaal hebben we minstens 2 a 3 verpakkingen nodig (de kinderen houden erg van Käsefondue). Zelf teentjes knoflook en evt witte wijn toevoegen en klaar! Of het brood in Kirsch dopen alvorens onder een dikke laag kaas te bedekken.........En Guate!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Komijn, karwij of kummel

Er bestaan misverstanden over bovengenoemde zaden, die als smaakmakers zeer divers worden toegepast.De namen worden te pas en te onpas door elkaar heen gebruikt. Dat is eigenlijk niet echt verwonderlijk; qua smaak bieden ze zo ongeveer hetzelfde palet. Om de echte verschillen vast te stellen is enig speurwerk nodig.  Een heel karwei. Na dit gedaan te hebben kunnen we als volgt concluderen:


Komijn (Cuminum cyminum) Komijn is het zaad, afkomstig van de cuminum cyminum, een plant met lange dunne stengels die ca. 30 cm kunnen worden en lila of witte bloemen hebben. Komijn behoort tot de peterseliefamilie en wordt ook wel ‘comino’ genoemd.

Komijn dient aromatisch te zijn en een lichte nootsmaak te hebben. Naast kleur en geur is de kwaliteit ook te beoordelen aan de hand van het percentage olie. Hoe hoger het oliegehalte des te beter is de kwaliteit. Om het aroma zoveel mogelijk te behouden is het aan te bevelen na gebruik de verpakking goed af te sluiten en het koel en donker te bewaren.…

BarigouleWeer een gerecht waarvan niet eenduidig is wat er allemaal in moet en hoe dit dan te bereiden. 'Barigoule' is een Provençaals eenpansgerecht, volgens overlevering ontstaan als nevenproduct van de klassieke bereiding van ‘artichauds à la barigoule’.
Hele artisjokken werden in zijn geheel gegaard in een bouillon die bol stond van de groenten, spek en kruiden. Nadat de artisjokken gekookt waren koelden deze af in het kookvocht, om aansluitend gepeld te worden en verwerkt in schotels, dan wel om als zelfstandig gerecht verorberd te worden.
De bouillon was echter van zo een hoge kwaliteit dat gaandeweg de bouillon en groenten zelf tot lekkernij bestempeld werden. Alle smaken zijn geconcentreerd in deze bouillon aanwezig waardoor de bouillon prima als basis voor sauzen kan dienen. De groenten kunnen in originele vorm gegeten worden, of samen met de bouillon gepureerd tot een dikke saus, als begeleiding van groenteschotels, vis of kip gaan dienen. Barigoule is boers maar geraffi…

Taki Taki

Ja, het bestaat nog! Gelukkig maar.
De lekker pikante tomatensap blijkt dus nog in leven te zijn. We waren het merk een paar jaartjes kwijt.
Voor hen die een vurige oppepper kunnen gebruiken of zij die een kater willen wegspoelen valt Taki Taki aan te bevelen. Het is vetvrij, lactosevrij, glutenvrij en zit boordevol vitamine C, aldus de vermelding op het etiket. En dat voor maar drie euro per 0,75ltr. Onderzoek naar de bijzondere naam, leert ons dat het Creools is dat gesproken wordt in Suriname. Het valt te herleiden naar het Engelse (talkee-talkee). Het zou zoveel betekenen als geroddel of geklets. Het is maar dat u het weet.

Wel oppassen; je raakt er aan verslaafd.